Vacature: Demand Planner (Nederlands/Frans) voor SoFine Foods in Landgraaf

VACATURENR bv-11843 (23-02-2018)

DEMAND PLANNER (NL/FR)


Bij SoFine Foods dromen we ervan om samen de wereld een beetje mooier te eten. Daarom maken wij met veel liefde producten op basis van peulvruchten en groenten. SoFine Foods is een innovatief bedrijf gericht op het ontwikkelen, bereiden en verkopen van lekkere plantaardige producten. Deze heerlijke en innovatieve producten worden vanuit Landgraaf geleverd naar een groot aantal klanten in Europa.

Momenteel is SoFine Foods begonnen aan een nieuwe groeifase. Daarom zoekt SoFine ter versterking van ons team in Landgraaf een gedreven Demand planner, die als nieuwe collega één van de drijvende krachten wordt van de afdeling Supply Chain & Customer Service.
Loop je in je huidige rol tegen de grens van ontplooiingsmogelijkheden, dan bieden wij in de voortdurend groeiende markt van plantaardige voeding een uitdagende stap in je carrière.

Kerntaken:
Als Demand planner, ben je de spil tussen de operatie die onze producten maakt en de (internationale) klanten en salesmanagers, die onze producten afnemen. Dit vereist de nodige commerciële vaardigheden en kennis van Sales & Operational Planning. Je werkt nauw samen met je collega’s van de SC&CS afdeling (logistiek, Customer service, Supply planning, inkoop), Sales & Marketing, NPD en Finance, om product introducties en promoties zo goed mogelijk te coördineren. Je werkt actief mee aan het verder professionaliseren van het S&OP proces.

In je functie:
 • ben je verantwoordelijk voor een correcte demand forecast van onze klanten t.b.v. een nauwkeurige voorspelling van klantorders;
 • onderhoud je het contact met klanten;
 • ben je mede verantwoordelijk voor een goed verloop van het sales & operations proces en de optimalisatie van het demand planning proces en adviseer je over tactische beslissingen;
 • lever je een accurate korte termijn planning op en werkt mee aan de lange termijn planning;
 • onderhoud je data en stel je rapportages op m.b.t. de forecast en het S&OP proces.
 • bewaak je het service level, de goederenstroom, allocaties en vervaldata;
 • onderhoud je logistieke gegevens en stamdata in het programma Navision;
 • plan en coördineer je de afroepen van- en leveringen aan derden, waaronder comanufacturers.
  Je signaleert en initieert verbeteringen in dit proces;
 • coördineer je product introducties waaronder het opstellen van forecast per SKU;

Over jou:
Deze functie vraagt commercieel inzicht, gevoel voor supply chain en interpersoonlijke vaardigheden. Wij zoeken een enthousiaste medewerker. Affiniteit met food en verkoop is een absolute pré. Je bent in staat zelfstandig te opereren en draagt bij aan de verdere professionalisering van onze Supply Chain. Je bent initiatiefrijk, klantgericht en durft te doen!. Je hebt een HBO werk- en denkniveau en bijvoorbeeld ervaring in de richting logistiek. Verder is het belangrijk dat je:
 • De Nederlandse, Franse en Engelse taal in woord en geschrift uitstekend beheerst en bij voorkeur ook de Spaanse taal;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol hebt opgedaan;
 • Kennis van ERP/ WMS systemen, bij voorkeur Navision hebt;
 • Over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt;
 • Klantgericht, accuraat, stressbestendig en gedreven bent en daarnaast gestructureerd werkt;
 • Uitstekende kennis van MS office beschikt;
 • Over rapportagevaardigheden beschikt (Navision & Excel)

Wat wij bieden:
Een zelfstandige en uitdagende functie in een informele en snel groeiende organisatie met een dynamische cultuur en collegiale sfeer. In onze platte organisatie kun je op veel terreinen de invloed uitoefenen die past bij je rol. Uiteraard sluiten de arbeidsvoorwaarden aan bij je werkervaring en bieden wij ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en scholing.

Geïnteresseerd?
Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving en wil je samen met ons werken aan onze ambities? Dan nodigen we je uit om je cv en motivatie te sturen naar Miriam Schings, HR manager (HR@sofine.eu) en kijk ook eens op www.sofinefoods.com

E-mail  HR@sofine.eu
Meer info  www.sofinefoods.com